Mühimmat'ta Neler Oluyor?

Mühimmat

Daha önce de çeşitli iddialar ile gündeme gelen MKE Kurumu Mühimmat Fabrikası yeni iddialar ile çalkalanıyor. İddialara göre, fabrikadaki bazı birimler müfettişler tarafından didik, didik inceleniyor. Mali polis bazı evrak dosyalarına ve harddisklerine el

MSB MÜFETTİŞLERİ İNCELİYOR

Çeşitli iddialar ile gündeme gelen MKE Kurumu Mühimmat Fabrikası yeni bir iddia ile çalkalanıyor. Kamuoyunda infial uyandıracak iddialara göre, sipariş olarak yaptırılan top mermileri ile bazı malzemelerin standartlara uygun olmadığı halde teslim alınarak kurum zarara uğratılıyordu. Ayrıca fabrikada üretilen mermi boyamada kullanılan boyanın kalitesiz olması nedeniyle şikâyetler söz konusuydu. Buna benzer birçok olumsuzluğun yaşandığı fabrikada eski ARGE’de görev yapan bir kişinin şikâyeti ile Milli Savunma Bakanlığı müfettişleri ve mali polis harekete geçti. Bugünlerde fabrikada tüm birimler ve evraklar ile yapılan işlemler araştırılıyor.

SORUŞTURMA HANGİ YÖNDE SÜRÜYOR

Mühimmat Fabrikasında MSB Müfettişleri ve Mali Polisin fabrika Müdürlüğü, Ticaret Müdürlüğü ve ARGE biriminde yürüttüğü inceleme ve soruşturmanın fabrikadaki ihalelerde ciddi bir usulsüzlük mü var, yoksa siparişlerin standartlara uymadığı halde teslim alınması mı? Fabrikada üretilen silahları boyamada kullanılan boyanın kalitesiz olduğu halde kaliteli gibi alındığımı yoksa topyekûn ortaya atılan iddialarla mı ilgili olduğu henüz bilinmiyor. Mühimmat Fabrikasındaki gelişmelerde MSB Müfettişlerinin yanı sıra Mali Polisin de olaya el koyması iddiaların ciddiyetini gösteriyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ